Start2Bike

Om goed voorbereid het mountainbike seizoen in te gaan, worden er door de NTFU ism met fietsclubs uit de regio speciale cursussen ( Start2Bike) voor beginners gegeven om de basistechnieken van het mountainbiken te leren. TFC NOAD houdt deze cursussen al een aantal jaren met succes, en ook dit najaar worden er in  4 weekenden een training gegeven. Voor de komende trainingen zijn nog enkele plaatsen vrij , schrijf je nog snel in en je gaat deze herfst goed voorbereid door TFC NOAD het ATB seizoen in!. Op zondag 17 september 2023 is de officiële aftrap van de Start2Bike mountainbike editie, bij de startlocatie de Zwerfsteen in Roderesch (Esweg 18, 9305 TB). Vanuit daar gaan we 4 leerzame maar vooral gezellige trainingen tegemoet (24/9, 1/10 en 8/10).  De on-line inschrijvingen is  geopend we zien je inschrijvingen met veel belangstelling tegemoed , via deze link kom je direct bij de inschrijfpagina van TFC NOAD. Je hoeft geen lid te zijn van TFC NOAD aan deze cursus kan iedere ATB liefhebber meedoen. Bij voldoende deelname zal er een dames en heren groep worden samengesteld.

Wat je kan verwachten van Start2Bike:

Tijdens elke training heb je 3 uur de tijd om twee onderdelen van je basistechniek te verbeteren. Dat betekend dat je na 4 trainingen 8 basistechnieken kan toepassen. De trainingen zien er als volgt uit.

Training Mountainbiken 
1Remmen en schakelen 
2Bochten en groep rijden 
3Obstakels en balans 
4Klimmen en dalen

Deelname aan Start2Bike kost €37,50, je krijgt hiervoor:

–  4 mountainbike- of racefietstrainingen van maximaal 3 uur;

–  deskundige training door ervaren mountainbike-instructeurs;

–  de unieke fietsschadeverzekering met een maximale vergoeding van

€ 750,- (geldig tijdens de Start2Bike trainingen);

–  digitale nieuwsbrief met tips & tricks.

Ben jij 15 jaar of ouder? Dan mag je deelnemen. Twijfel je of Start2Bike iets voor jou is? . Neem dan vooraf per e-mail even contact op met met onze coördinator Hanneke Nijman, (info@tfcnoad.nl) zij kan je alle relevante informatie geven.