Paais-Pes-Paais

9 april 2022

8:00-10:00

Geachte deelnemer van onze toertocht van aankomende zaterdag,

Wij krijgen van diverse inschrijvers het bericht dat men de route ( het gpx bestand) niet heeft ontvangen. Dat klopt, want het bestand wordt niet per e-mail verzonden, maar die dien je te downloaden op de website van fietssport.nl
Je logt met je eigen account in, en dan klik je vervolgens rechtsboven op je naam. Je komt dan in je persoonlijke pagina, met een kopje “ mijn gegevens” ‘mijn favorieten” “mijn inschrijvingen” etc.
Klik op “ mijn favorieten” , dan krijg je overzicht van je ingeschreven toertochten. Als je die vervolgens aanklikt dan ga je naar de omschrijving van de tocht en kun je rechtsonderaan, net boven het kaartje het bestand downloaden!. Je ziet links een blauw vlakje met daarop de tekst reeds ingeschreven.

Indien dat ook niet lukt, stuur even een berichtje per mail naar ons , dan krijg je het bestand rechtstreeks van ons!.

Daarna moet je uiteraard wel de route op je navigatie zetten!.

Wij hopen op droog weer aanstaande zaterdag, het is een leuke route!.
Mocht het te vies weer zijn, het voordeel van een gpx route is dat je die altijd kunt fietsen, fiets je gewoon een andere keer onder betere omstandigheden!.

Een nieuwe verassende toertocht tussen Paais ( Peize) en Pes( Pesse) v.v. voor de geoefende racefietser van ca. 125 km. De start is bij de sporthal in Peize (en Camping en groepsaccomodatie de Oosterweide in Pesse), en gaat in grote lijnen via verkeersluwe wegen naar de koffiestop in Pesse ( Camping en groepsaccommodatie de Oosterweide, tevens extra startlocatie) . Op de terugweg naar Peize zullen het Dwingelderveld en het Hijkerveld worden doorkruist, en langs de rand van het uitegstrekte Fochterloerveen worden gefietst. Een beklimming van de hoogste berg in Drenthe ontbreekt uiteraard niet in deze tocht die tot een klassieker kan uitgroeien! Let op, deze tocht wordt niet meer gepijld uitgezet, de route wordt per gpx aangeboden bij de voorinschrijving. Heb je nog geen beschikking over een navigatie met gpx, geen nood, zoek een fietsmaatje op met navigatie of installeer een van de bijna gratis verkrijgbare navigatie APP’s op je smartphone!. De inschrijving is vanaf 9 maart open via de website van Fietssport.nl. De kosten zijn gering, voor leden van TFC NOAD is de rit gratis, de inschrijfkosten voor overigen zijn € 5,- en leden van de NTFU betalen €4,-.