Race

Introductie

De zomer is dé periode waarin de racefietsen van onze leden het meest gebruikt worden. Er zijn leden binnen TFC NOAD die tot wel 25.000 kilometer in een jaar fietsen! Dat geeft wel aan hoe populair het wielrennen binnen de vereniging is. De verschillen qua niveau’s liggen soms ver uiteen daarom hebben we een verschillende groepen zo kan iedereen zijn aansluiting binnen de vereniging vinden. Het wielerseizoen van TFC NOAD loopt van grofweg maart tot en met oktober. In die periode is er een dinsdag- en donderdagmiddag groep die wat minder hard fietst, deze groep fietst maximaal 30 kilometer per uur. Vanaf april tot half september is de maandagavond veruit de best bezochte training. Achter een voorrijder die de route bepaald, een tocht van ca. 1,5 uur, snelheid niet hoger dan 30 km/h. De snelle rijders kunnen terecht op de zondagochtend. De maximale snelheid ligt zeker hoger dan 30 kilometer per uur, maar wij hanteren als motto ‘samen uit, samen thuis’! Bij iedere groep is er iemand aanwezig die de route en de snelheid bepaalt.

Senioren

Dinsdag- en donderdagmiddag is het domein van de senioren. Zie het kader voor actuele vertrektijden en data. Uiteraard is deze route niet uitgesloten voor niet-senioren. In het geval dat je wilt meefietsen met de senioren, maar zelf niet tot deze leeftijdsgroep behoort, dien je je wel aan de snelheid van deze groep te houden. Ongeveer halverwege de tocht wordt er pauze gehouden bij een café, voor een kop koffie of thee. Als het weer het toelaat zal dit dikwijls in de zon plaatsvinden!

Vanaf november tot en met februari wordt de racefiets ingeruild voor een ATB. Het hangt natuurlijk een beetje af van de actuele weersomstandigheden welke fiets er op dat moment wordt gekozen. Meer info over het moutainbiken binnen onze vereniging vind je op deze pagina.

Fietsen in hoger tempo

Op zondag wordt er wat harder gereden. Van maart tot en met september wordt er vanuit  Eelde naar Gasselte gefietst. Het mag vanzelfsprekend zijn dat er naar iedereen binnen de groep wordt omgekeken, maar dat neemt niet weg dat het tempo een stukje hoger ligt op maandag. Bij NOAD hanteren we steevast de slogan ‘’samen uit, samen thuis’’.

De route op zondag is zo’n 80 kilometer lang. De snelheid ligt gemiddeld op 31 kilometer per uur.

Meer weten?

Heb je nog vragen die onbeantwoord zijn? Stel ze gerust! We beantwoorden ze graag. Ben je nog geen lid en wil je graag een keertje vrijblijvend meefietsen? Dat kan! Je kunt je aanmelden via onderstaande button. Minimale vereisten zijn: een goed onderhouden racefiets met shifters aan het stuur (i.v.m. veiligheid), een redelijke basis conditie en een fietshelm is uiteraard verplicht.

Vertrektijden en data

maart t/m oktober

Maandagavond

 • Startijd: 18:30
 • April & September
 • Startijd: 19:00
 • Mei t/m Augustus
 • Duur: ~1,5 uur
 • Gem. snelheid: ~25km/h
 • Vertrekpunt: De kerk in Peize

 

Dinsdag- en donderdagmiddag (senioren)

Maart t/m September

 • Starttijd: 13:30
 • Duur: ~3 uur
 • Gem. snelheid: ~25km/h
 • Vertrekpunt: De kerk in Peize

 

Zondagochtend

Maart t/m oktober