Jeugd

 

2013 heeft TFC NOAD een jeugd-divisie voor het mountainbiken. Deze divisie is een samenwerking van drie clubs: De Noordelijke ATB Club, TFC NOAD en ATB-Marum.

De leeftijdscategorie loopt van 8 tot en met 17 jaar oud. De deelnemers worden ingedeeld middels het kleurensysteem dat ook wordt gehanteerd bij Judo. De skills van de fietsers bepalen in welke kleurgroep ze worden ingedeeld.

Iedere zaterdagochtend wordt er getraind in de regio van Roden en Norg. Daarbij brengen we vaak een bezoekje aan de Langeloërduinen. De inhoud van de trainingen is zeer divers en bestaat uit onder andere: conditietraining, techniekoefeningen, informatie over veilig fietsen, wedstrijdjes, spelletjes en informatie over het onderhouden van je fiets. Om ervoor te zorgen dat alles goed en veilig verloopt zijn onze trainers en assistenten gecertificeerd door de NTFU.

Een keertje proberen?

Wil je graag een keertje meefietsen, maar heb je nog niet alle spullen? Geen zorgen, wij regelen het voor je! Bij het verzamelpunt de Brinkhof in Norg  hebben we een aantal mountainbikes en helmen voor de jeugd die geleend kunnen worden. Op deze manier kan er rustig worden beoordeeld of het mountainbiken een echte passie is, of een vluchtige fase.

Uiteraard is het wel de bedoeling dat eigen spullen worden aangeschaft op het moment er vaker wordt meegefietst. Na 5 keren een fiets geleend te hebben, gaat het leensysteem over in een huursysteem. Het kost dan 5 euro per keer dat er een fiets geleend wordt.

Meer weten?

Heb je nog vragen die onbeantwoord zijn? Stel ze gerust! We beantwoorden ze graag. Ben je nog geen lid en wil je graag een keertje vrijblijvend meefietsen? Dat kan! Je kunt je aanmelden via onderstaande button. 

Trainingen

Zaterdagochtend (zomermaanden)

 

Zaterdagochtend (wintermaanden)