Disciplines

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende disciplines binnen TFC NOAD en hoe wij deze disciplines binnen de vereniging invullen.

RACE

De zomermaanden is dé periode waarin de racefietsen van onze leden het meest gebruikt worden. Er zijn leden binnen TFC NOAD die tot wel 25.000 kilometer in een jaar fietsen! Dat geeft wel aan hoe populair het wielrennen binnen de vereniging is. De verschillen qua niveau’s liggen soms ver uiteen daarom hebben we een verschillende groepen zo kan iedereen zijn aansluiting binnen de vereniging vinden. Het wielerseizoen van TFC NOAD loopt van grofweg maart tot en met oktober. In die periode is er een dinsdag- en donderdagmiddag groep die wat minder hard fietst, deze groep fietst maximaal 30 kilometer per uur. De snelle rijders kunnen terecht op de zondagochtend. De maximale snelheid ligt zeker hoger dan 30 kilometer per uur, maar wij hanteren als motto ‘samen uit, samen thuis’! Bij iedere groep is er iemand aanwezig die de route en de snelheid bepaalt.

ATB & Cross

Als de winterperiode aanbreekt verruilen de meeste leden hun racefiets voor een ATB of een cyclocrosser. In de periode van november tot februari wordt er iedere zondagochtend gefietst in de regio van Peize, Eelde, Norg en Anloo. Daarnaast organiseert onze ATB-commissie regelmatig dagtochten om ATB routes verder van huis te ontdekken. Bijvoorbeeld die van Hellendoorn, Appelscha of Sleen. Omdat de leeftijden van deze discipline ver uit elkaar kunnen liggen wordt het tempo bepaald en bewaakt door de voorrijder. Speciaal voor de senioren hebben we twee groepen die op de dinsdag- en donderdagmiddag gaan mountainbiken. Ook hier geldt weer ‘samen uit, samen thuis’!

Jeugd

Sinds 2013 heeft TFC NOAD een jeugd-divisie. Deze divisie is een samenwerking van 3 clubs: De Noordelijke ATB Club, TFC NOAD en ATB-Marum.

De leeftijdscategorie loopt van 8 tot 16 jaar oud. De deelnemers worden ingedeeld middels het kleurensysteem dat ook wordt gehanteerd bij Judo. De skills van de fietsers bepalen in welke kleurgroep ze worden ingedeeld.

Iedere zaterdagochtend wordt er getraind in de regio van Roden en Norg. Daarbij brengen we ook vaak een bezoekje aan de Langeloërduinen. De inhoud van de trainingen is zeer divers en bestaat uit onder andere: conditietraining, techniekoefeningen, informatie over veilig fietsen, wedstrijdjes, spelletjes en informatie over het onderhouden van je fiets. Om ervoor te zorgen dat alles goed en veilig verloopt zijn onze trainers en assistenten gecertificeerd door de NTFU.

Toerfietsen

Ga de weg op met een degelijke tourfiets (al dan niet elektrisch) en fiets een tocht samen met clubgenoten over verharde wegen. We hebben het hier dus over een doodnormale fiets! Ja, ook dat kan bij TFC NOAD.

Er zijn verschillende dames en heren groepen voor ieder niveau. Iedere woensdagmiddag vertrekken de groepen vanuit Peize. De gemiddelde fietstocht voor de toerfietsers duurt ongeveer 3 uren en de afstanden variëren van 25 tot 35 kilometer.
Je hoeft niet gauw bang te zijn dat de rest je er uit fietst. De gemiddelde afstanden van zowel de heren- als de damesgroepen ligt tussen de 25 en 35 kilometer. De gemiddelde snelheid is ongeveer 17 kilometer per uur. Prima te doen op een normale fiets dus!

Enthousiast? Fiets een keer mee!


Meld je nu aan