Verscherpte maatregelen voor de wielersport en verenigingen vanaf 19 november

Verscherpte maatregelen voor de wielersport en verenigingen vanaf 19 november

We mogen weer met 4 mensen samen fietsen, in plaats van 2. Deze maatregel geldt vanaf 19 november. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen. Samen fietsen met méér dan 4 personen mag niet. Met minder natuurlijk wel. Fiets met z'n drieën, tweeën óf solo als je dat veiliger vindt. Ook houd je tijdens het fietsen 1,5 meter afstand tot elkaar én anderen

De maximale groepsgrootte van 4 personen geldt zowel voor verenigingen die clubritten organiseren als voor wielersporters die samen afspreken een rondje te maken. De verscherpte coronamaatregelen gelden vanaf 19 november .

Bron: de website van de NTFU

Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en anderen. 

De anderhalve-meter-maatregel geldt ook (weer) tijdens het samen sporten, voor wielersporters . Tijdens het fietsen houd je 1,5 meter afstand tot je clubgenoten/fietsvrienden én andere verkeersdeelnemers.  

Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden? Dan geldt de 1,5 meter afstand onderling niet. Tot andere verkeersdeelnemers uiteraard wel.

Afstand houden tot andere verkeersdeelnemers is een basisregel die al geldt sinds het begin van de coronaperiode. 

Hoe fiets je veilig samen?

Als wielrenner ben je gewend om vlak naast elkaar of dicht op elkaars wiel te fietsen ( zie foto bovenaan, dat mag dus niet met meer als 4 personen). Toch doen we een beroep op de zelfbeheersing van elke wielersporter: respecteer de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar en anderen, óók als je samen fietst. Dat betekent niet in het wiel van een ander rijden of schouder aan schouder naast elkaar. Het zal even wennen zijn om niet uit de wind te kunnen fietsen, maar zie het als een goede training: uiteindelijk word je er sterker door. 

Resumé: de maximaal toegestane groepsgrootte is 4. Met minder mag natuurlijk ook. Vind je het toch te risicovol om samen te fietsen of vind je het lastig om afstand te houden? Maak solo je kilometers of fiets virtueel samen met je clubgenoten of vrienden, bijvoorbeeld via Bkool. 

Kunnen toertochten nog doorgaan?. 

Evenementen zijn met ingang van 14 oktober 22.00 uur verboden. Dat geldt ook voor toertochten. Deze zijn uiterlijk vanaf woensdagavond 14 oktober dan ook niet langer zichtbaar op de NTFU- en Fietssport-kalender.

 

 

 

 

Facebook Twitter Pinterest
Laatst aangepast opdonderdag, 19 november 2020 14:53
(0 stemmen)
×