nieuws

Twentse Heuvelentocht zondag 20 januari

Twentse Heuvelentocht zondag 20 januari

Twentse Heuvelen tocht – Zondag 20 Januari 2019 – geen “A”TB maar “M”TB

Wanneer : Zondag 20 Januari

Waar : In de omgeving van Tubbergen ( >60 km met 80% onverharde tracks en de nodige hoogte meters in een prachtig gebied)

Wie : Voorrijder uit de omgeving ( Henry Loohuis)

Vertrek en eindpunt :Voetbalclub Fleringen 1968 – Reuvekampweg 20, 7666 NL Fleringen (we kunnen na afloop eventueel douchen).
Na afloop gaan we gezamenlijk lunchen bij Café “DOKS”.

Vertrek 08.00 van de carpool plaats bij Vries naast de A28, aankomst ca. 9.30

Retour : 13.00 - Thuis ong. 14.30 / 15.00 uur.

Opgeven bijErik Neelen ,met opgave of je mee wilt meerijden of zelf een auto hebt waar mensen bij kunnen ( incl.fietsendrager)

Ik hoor het graag.

Erik Neelen

Lees meer

Foto's Bike Life ATB tocht 2018

Foto's Bike Life ATB tocht 2018

Klik op de foto en je komt bij het fotoalbum van de Bike Life ATB tocht van Tfc Noad en WTC Roden, gehouden op zaterdag 7 oktober!. Het album is nu volledig, de foto's zijn vrij beschikbaar en mogen geworden gedownload!.

BikeLife201830

Lees meer

Training rijden in de groep (Race)

Training rijden in de groep (Race)

 Ook dit jaar zijn we met enkele mensen gestart met een beginners cursus, het rijden in groepsverband. Net als vorig jaar zijn we op een gezellige manier bezig geweest met het kennismaken met de "ongeschreven"regels van het rijden in de groep. Het ultime doel is meerijden met TFC Noad , en tja dan moet je toch weten hoe je de bochten rijdt en op welke wijze je achterom kunt kijken. Op zijn minst moeten weten hoe je moet remmen(of juist niet) en schakelen en ook het zo simpele pakken van een bidon kan een leermoment zijn.

IMG 20180423 WA0008

Alleen door en bocht is al een dingetje. Goed kijken is het motto, maar met z'n tweeën en in de groep achter elkaar rijden en vloeiend door de bochten rijden zijn ook nu weer geleerd. Inmiddels zijn de drie lessen alweer voorbij. De dames ( deze keer 5 dames) zijn vanaf les 1 al erg enthousiast en willen graag verder bij Tfc Noad. Mocht je ze binnenkort tegenkomen in de groep op maandag of een ander moment op de fiets, schroom dan niet om ze zo nodig nog te voorzien van enkele tips en trucs.

Op de fotopagina van Tfc Noad staan nog een paarr foto's van de training.

Namens Kea en ondergetekende alvast van harte welkom.

Luitzen Dijkstra

Lees meer

Vaardigheidsochtend Jeugd

Vaardigheidsochtend Jeugd

Inmiddels gaan we al weer het vijfde seizoen in samen met de Noordelijke ATB club en de ATB vereniging uit Marum. Samen verzorgen we vol enthousiastme de trainingen voor de jeugd uit Noordenveld en omstreken. En ja, zijn dat er al weer ruim 80 in aantal.  De trainers en begeleiders hebben ook dit seizoen weer volop ideeën om het de kinderen naar de zin te maken.  Zo gaan we ook dit jaar weer een weekend op " TRAININGS" KAMP en kunnen de kinderen elke zaterdagochtend hun energie kwijt in de bossen van Norg en omstreken. 

Op 21 april konden de kinderen allemaal laten zien wat ze inmiddels allemaal kunnen met de atb.  Vaders/Moeders, Opa's en Oma's waren allemaal welkom op de SKILL-EVENT ochtend.

Bochtentechniek op het vlakke en op een helling, Wortelklimmen en afdalingen, balans, sprint, bidonrapen, dropoffs en bunnyhops..... allerlei vaardigheden die op verschillende niveaus konden worden getoond

 IMG 20180421 WA0008

De gezichten stonden 's morgen om 9.30 uur zo hier en daar behoorlijk strak, maar naar mate de ochtend vorderde kwamen de glimlachen al weer om de mondhoeken en zeker bij het uitdelen van de diploma's ging iedereen vol enthousiastme en trots naar huis.
Niveaus, vertaald en zichtbaar gemaakt in kleuren van geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart hangen nu op de slaapkamer waarschijnlijk en zijn volgende week ook bij iedereen zichtbaar gemaakt op het stoere naambordje van hun ATB.

Er staan nog meer foto's op de fotopagina van Tfc Noad.

We zijn van plan om deze events twee maal/jaar te houden, om zo te zien waar de kinderen zijn in hun ontwikkeling en om hen de succes ervaring te geven van het kunnen behalen van een volgende kleur/groep. Deze eerste keer was een groot succes en een mooie opmaat voor alle nog te komen trainingen en events. Natuurlijk kunnen we nog volop mensen gebruiken die mee willen werken als begeleider en of trainer.

Interesse? Neem dan even contact op met mij.

Luitzen Dijkstra

Lees meer
×