Wielrennen

Het grooste deel van de leden van TFC NOAD zit in de zomer op de racefiets, in de winter wordt de racefiets veelal in het vet gezet en wordt hij ingewisseld voor een ATB of crosser.
In de zomer wordt er fanatiek gefietst op de racefiets: er zijn leden binnnen de club die wel 25 duizend kilometer fietsen!

Op de maandagavond is onze "uitfietstocht". Deze tocht is voor de één om uit te fietsen van de weekendactiviteiten en voor de ander is dit de enige fietsavond. Deze avond is dan ook voor iedereen met een racefiets en de snelheid is maximaal 30km per uur. Er is altijd een voorrijder  van NOAD aanwezig die de route bepaalt en de snelheid bewaakt. 
Er wordt vanaf maandagavond 01-04-2019 t/m 29-04-2019 gestart om 18:30 uur vanaf de kerk in Peize. In de periode mei t/m augustus wordt er om 19:00 uur gestart vanaf de kerk in Peize. In september wordt er weer gestart om 18:30 uur (dit i.v.m. de vroeg intredende duisternis). De laatste maandagavondtraining is op 16 september 2019.

Op dinsdag- en donderdagmiddag wordt er gefietst door de senioren: dit zijn dan ook de seniorenmiddagen. De senioren vertrekken om 13:30 uur bij de kerk van Peize. Deze middag is er voor de senioren van TFC NOAD. Heb je tijd op dinsdag of donderdagmiddag en je wilt meefietsen en je bent of voelt je nog geen senior, dan kun je wel meefietsen, maar je dient je aan te passen aan de senioren: zij bepalen de route en de snelheid. Halverwege de tocht wordt er een café aangedaan voor een bakje koffie ,al dan niet in de zon. Vanaf maart t/m oktober op de racefiets en van november t/m februari op de ATB, maar dan vanaf 13.00 uur!. Al naar gelang de weersomstandigheden kan hiervan worden afgeweken, bv al in oktober op de ATB of pas in april op de race!. 


Op zondag van maart  tot en met september wordt er naar Gasselte gefietst, zowel vanuit Peize als Eelde. Op zondagochtend ligt het tempo hoger dan op de andere fietsmomenten, uiterraard wordt er wel naar iedereen omgekeken. Bij NOAD hanteren we wel het slogan "samen uit samen thuis". De route is zo'n 80 kilometer en de snelheid komt gemiddeld rond de 31 km/u uit. In Peize wordt er gestart om 9:00 uur vanaf de kerk in Peize en in Eelde vanaf de parkeerplaats tegenover café Boelens.

Wil je een keer meefietsen op maandag, dinsdag, donderdag of zondag? Mail dan naar het secretariaat.  Minimale vereisten zijn: een goed onderhouden racfiets met shifters aan het stuur ( ivm veiligiheid), een redelijke basis conditie , en een fietshelm is verplicht (Meer info over een eventuele introcudiceeverzekering vind je op de pagina lid worden.

 

Facebook Twitter Pinterest
×