Jeugd

Mountainbiken voor de jeugd

In 2013 is NOAD, in samenwerking met De Noordelijke ATB-club, gestart met het geven van mountainbiketrainingen voor de jeugd vanaf 8 jaar. En in 2016 is ATB-Marum hier bijgekomen.

Gazamelijk verzorgen ze iedere zaterdagmorgen vanaf 10:00 uur de trainingen. In de zomerperiode (zomertijd) vanuit de Zwerfsteen, Esweg18 in Roderesch en in de winterperiode (wintertijd) vanaf boscamping de Langloërduinen in Norg. 
Vanaf deze locaties kunnen we alle kanten op in de omgeving van Roden en Norg, zoals de Langeloërduinen.

De trainingen die wij verzorgen zijn zeer divers, zo bestaan de trainingen uit techniekoefeningen, een stuk conditie, veiligheid, wedstrijdjes, spelletjes en leren wij je om je fiets te onderhouden. Ook rijden we regelmatig een toertocht en zelfs wedstrijden staan op het programma.

Voor de trainingen staan er NTFU-gediplomeerde trainers en assistenten klaar om ervoor te zorgen dat jullie elke zaterdag goed kunnen trainen.

Fietsen en helmen
Als je graag een aantal keren mee wilt rijden, maar heb je nog geen fiets of helm? Geen probleem, bij De Zwerfsteen hebben we een aantal mountainbikes en helmen voor de jeugd die je kunt lenen. 

Zo kan je, zonder gelijk een fiets of helm te moeten kopen, kijken of het mountainbiken wat voor jou is! 

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat als je besluit lid te worden, je een eigen fiets gaat aanschaffen. Mocht je na 5 keer een fiets te hebben geleend, nog geen eigen fiets hebben, dan zal het lenen van een mountainbike niet meer gratis zijn. Je kunt dan een fiets huren: 5 euro per keer.

Lidmaatschap
Heb je een aantal keren meegefietst met de trainingen en is mountainbiken helemaal jouw ding? 

Dan raden we je aan om contact op te nemen via de website van de Noordelijke ATB Club, of surf naar de website speciaal voor de jeugd. Je kunt natuurlijk ook een mailtje naar het secretariaat van de NAC sturen.
 

Nieuwsgierig geworden? Elke eerste zaterdag van de maand kun je dus een proeftraining volgen!
 
Namens alle trainers, begeleiders en jeugdleden:
 
"Tot ziens!"
Facebook Twitter Pinterest
×